Denne artikel indeholder reklame
Vandrør er et vigtigt system vi har i vores boliger. Deres funktion er at lede vand fra vandværket hjem til boligen. De forsyner vand til vores vandhaner, toiletter, brusere og opvaskemaskiner.
Derudover findes der vandrør af forskellige materialer. Det er en rigtig god ide at skrive ned, hvilke vandrør man har i sit hus. I ældre huse er vandrørene typisk lavet af galvaniseret stål, hvorimod nyere huse har vandrør bestående af PEX (krydsbundet polyethylen). Vandrør kan også bestå af andre materialer såsom kobber, rustfrit stål og PVC (polycinylchlorid).
Der er flere måder hvorpå utætte vandrør kan opstå. Den hyppigste årsag for utætte vandrør er simpelthen at rørene er gamle og slidte. Vandrør skal ligesom alt andet også skiftes ud en gang imellem. Dog er det de færreste, som rent faktisk tænker på dette. Opstår der problemer med ens vandrør, skal man altid kontakte et vvs firma, hvis ikke man selv har erfaring inden for området. Opdager man utætte vandrør for sent, kan resten af huset tage skade og man ender med at bruge flere penge på reparationer.
Vandrør kan også blive utætte som en følge af frost. Dette ses især i sommerhuse, da tilfrosne vandrør kan springe. Der opstår altså utætheder når frosten har forlagt sig.
Har man gamle vandrør, kan man til fordel tjekke sine rør løbende. På denne måde kan der forebygges skader, da man hurtigt opdager skader eller uregelmæssigheder og så kan kontakte en vvs’er
Når man tjekker sine vandrør, skal man for det første holde øje med utætheder og brud på sine rør. De kan også tjekkes ved at holde øje med vandtrykket i vandhanerne.
Hvis trykket pludselig falder, kan det være på grund af en utæthed. Man kan også slukke alle sine vandinstallationer og holde øje med om vandmåleren fortsætter, da det kan være et tegn på utætte vandrør.
Andre tegn på utætte vandrør er fugtpletter på loftet, fugt i trækonstruktionerne, maling som afskaller eller er misfarvet og en pludselig høj vandregning.
Copyright © 2024 akutvvs24.dk – All rights reserved – i samarbejde med: byportaler.dk og zetupweb